Voetreflexmassage

 

Tijdens de voetreflexmassage werk ik vanuit vertraging: langzame, stevige en ontspannen grepen zodat je weer in je lichaam komt. Zo ontspant je zenuwstelsel en alle zenuwen die samenkomen onder de voeten (die weer verbonden zijn met je systeem). 

 

 

Wat is Voetreflexologie?

Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en een eenheid vormen. Wanneer deze eenheid uit balans is, kan voetreflexologie helpen om verstoorde balans te herstellen door het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te stimuleren. Zo stelt voetreflexologie de mens in staat zichzelf te helpen en in een betere conditie te brengen.

Doordat het zenuwstelsel ontspant en de doorbloeding verbeterd, vind er een diepteontspanning plaats, wat weer een positieve uitwerking kan hebben op disbalansen in je lichaam. En zo geeft deze behandelmethode het zelf herstellend vermogen van je lichaam een boost. 

Enkele voorbeelden waarbij Voetreflexologie kan ondersteunen zijn:

 

  •  Gevoeligheids-klachten, stress, slecht slapen, angsten, je opgejaagd voelen/nerveuze gevoelens, piekeren, je niet in je lichaam voelen (zweven).
  •  Rusteloze benen, hormoonschommelingen, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, huidklachten, spier en gewrichtsklachten, wintervoeten, hoog ademen.


Ik heb mijn opleidingen voor Voetreflexoloog gevolgd bij Total Health Utrecht (Voetreflextherapeut) en bij de BER (Bond Voor Europese Voetreflexologen).