Mantra's zingen

 

Het woord mantra is een combinatie van de woorden man(asah) en tra.

Deze woorden komen uit het Sanskriet (oud Indiaas), en kunnen worden gezien als een herhalend lied met een helende kracht. Man(asah) staat voor geest, en tra voor de bevrijding van de geest. In andere woorden: het bevrijden van het denken.

 Alles bestaat uit energie, en energie bestaat uit trillingen: zo ook klanken. Wanneer we dus met onze stem en behulp van een mantra een klank maken, zetten we een bepaalde trilling in ons lichaam in beweging. En elke mantra heeft ook weer een andere betekenis, dus een andere helende uitwerking op ons systeem.

Samen zingen. Een van mij grote passies! Soms spannend maar als je daar doorheen gaat kan het samen zingen bevrijdend, ontspannend en verbindend werken. In het bos in De Bilt (bij goed weer), of op een andere locatie in de buurt verzorg ik zangcirkels waarbij we Mantra's en mooie liederen zingen. Ik begeleid hierin met mijn gitaar of ukelele. We zingen veelal in het Sanskriet (oud Indiaas), maar ook in andere talen. Ik vertel waar de Mantra's en liederen betekeken zodat je weet wat ze doen en waar ze voor staan. Ook heb ik de teksten erbij liggen zodat je mee kan lezen.


Praktische informatie