Voetreflexmassage: werken vanuit de vertraging.


Tijdens de voetreflexmassage werk ik vanuit de vertraging: langzame, stevige en ontspannen grepen zodat je echt zakt en weer in je lijf komt. Zo ontspant je zenuwstelsel en alle zenuwen die samenkomen onder de voeten (die weer verbonden zijn met je hele systeem). Om nog meer te zakken, te aarden en te ontspannen gebruik ik therapeutische klankschalen tijdens de massage. Deze zijn een weldaad voor het overprikkelde zenuwstelsel. 

 

Wat is Voetreflexologie?

Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en een eenheid vormen. Wanneer deze eenheid uit balans is, kan voetreflexologie helpen om verstoorde balans te herstellen door het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te stimuleren. Zo stelt voetreflexologie de mens in staat zichzelf te helpen, te genezen of in een betere conditie te brengen.

Doordat het zenuwstelsel ontspant en de doorbloeding verbeterd, vind er een diepteontspanning plaats, wat weer een positieve uitwerking kan hebben op veel disbalansen in je lichaam. En zo geeft deze behandelmethode het zelf herstellend vermogen van je lichaam een boost. 

Enkele voorbeelden waarbij Voetreflexologie kan ondersteunen zijn:

Geestelijk: Hooggevoeligheids-klachten, Stress, slecht slapen, angsten, je opgejaagd voelen/nerveuze gevoelens, piekeren, niet in lijn zijn met jezelf, je niet geaard voelen (zweven).

Lichamelijk: Rusteloze benen, hormoonschommelingen, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, huidklachten, spier en gewrichtsklachten, wintervoeten, hoog ademen.